Individuellt alternativ (IMA)

Individuellt alternativ (IMA) Individuellt alternativ är för dig som saknar behörighet till ett nationellt program. Katedralskolans IMA vänder sig till dig som har svenska som andraspråk men inte längre är nyanländ, dvs. du har gått mer än 4 år i svensk skola. Språket är grundläggande för att du ska klara din utbildning, kommande jobb och få ett bra liv i samhället. På Katedralskolans IMA får du minst 10 timmar SVA/vecka för att du ska lyckas. Att läsa individuellt alternativ på Katedralskolan gör dig väl förberedd inför framtiden.

Innan du börjar hos oss…

… så vill vi som arbetar på IMA att du ska göra ett besök hos oss så att vi får visa skolan och utbildningen för dig. Kontakta någon av följande personer för att boka ett besök eller få mer information:

Programrektor Helena Simonsson
E-post: helena.simonsson@uppsala.se

Telefon: 0725948328

Mottagningsenheten Maja Stjärndotter
E-post: maja.stjarndotter@uppsala.se

Telefon: 0722543405

 

När du börjar hos oss…

…  kommer vi att intervjua dig om dina mål med utbildningen, vad du vill läsa när du är klar hos oss och vilka betyg du redan har med dig. Utifrån detta gör vi tillsammans en studieplan så att du ska lyckas nå dina mål. Du får en mentor som följer dig under utbildningen och ni har tillsammans studiesamtal där ni pratar om hur det går för dig i dina studier och hur du trivs i skolan.

Hos oss kan du läsa följande ämnen:

· Svenska som andraspråk

· Matematik

· Engelska

· Samhällskunskap

· Historia

· Geografi

· Religion

· Biologi

· Kemi

· Fysik

· Bild

· Idrott och hälsa

· Modersmål

 

Undervisningen…

…hos oss är i grupper med cirka 15–20 elever/grupp. Du läser de grundskoleämnen du behöver för att bli behörig till det nationella program eller yrkesintroduktion som du vill gå. Du läser integrerat med elever som går språkintroduktion. De flesta lektionerna sker i hemklassrum som ligger utspridda på skolan. Idrott, bild och NO läser du i andra klassrum än ditt hemklassrum. Våra IM-program är alltså en integrerad del av Katedralskolan som är en stor skola med drygt 1400 elever. Du som söker behöver kunna delta i utbildningen under dessa förutsättningar.

Uppdaterad: