Språkintroduktion (IMS)

Språkintroduktion (IMS) Språkintroduktion är för dig som är nyanländ, dvs. gått färre än 4 år i svensk skola. Språket är grundläggande för att du ska klara din utbildning, kommande jobb och få ett bra liv i samhället. På Katedralskolans IMS får du minst 10 timmar SVA/vecka för att du ska lyckas. Att läsa språkintroduktion på Katedralskolan gör dig väl förberedd inför framtiden.

När du börjar hos oss…

…  kommer vi att intervjua dig om dina mål med utbildningen, vad du vill läsa när du är klar hos oss och vilka betyg du redan har med dig. Utifrån detta gör vi tillsammans en studieplan så att du ska lyckas nå dina mål. Du får en mentor som följer dig under utbildningen och ni har tillsammans studiesamtal där ni pratar om hur det går för dig i dina studier och hur du trivs i skolan.

Hos oss kan du läsa följande ämnen:

· Svenska som andraspråk

· Matematik

· Engelska

· Samhällskunskap

· Historia

· Geografi

· Religion

· Biologi

· Kemi

· Fysik

· Bild

· Idrott och hälsa

· Modersmål

 

Undervisningen…

…hos oss är i grupper med cirka 15–20 elever/grupp. Du läser de grundskoleämnen du behöver för att bli behörig till det nationella program eller yrkesintroduktion som du vill gå. Du läser integrerat med elever som går individuellt alternativ (IMA). De flesta lektionerna sker i hemklassrum som ligger utspridda på skolan. Idrott, bild och NO läser du i andra klassrum än ditt hemklassrum. Våra IM-program är alltså en integrerad del av Katedralskolan som är en stor skola med drygt 1400 elever. Du som läser hos oss behöver kunna delta i utbildningen under dessa förutsättningar.

 

Har du några frågor …

Tveka då inte att höra av dig till någon av oss.

Programrektor Helena Simonsson
E-post: helena.simonsson@uppsala.se

Telefon: 0725948328

Mottagningsenheten Maja Stjärndotter
E-post: maja.stjarndotter@uppsala.se

Telefon: 0722543405

Uppdaterad: